Hvad er kropsterapi

Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi er en behandlingsform, som arbejder med åndedrættet, kroppens meridianer og pulserende massage. Kropsterapi handler om at lære sig selv bedre at kende. Lære dig at lytte, mærke og rumme og dig selv.

Nogle gange bliver kroppen presset – den vil forsøge at fortælle dig, at noget er galt. Dette kan komme til udtryk på mange måder. Bla. kan det være, at du har fået problemer med fordøjelsen, hovedpine, ondt i ryggen osv.

Kropsterapi er en kombination af:

  • Zoneterapi
  • Meridianmassage – Kroppens energisystem
  • Afspænding af muskler
  • Pulserende massage
  • Åndedrætsteknikker – der skabes rum i mennesket både på det fysiske og psykiske plan.

Kroppen fortæller os, hvordan vi egentlig har det. Den kan råbe på hjælp, og dette kan komme til udtryk ved fysiske symptomer af alle slags. 

Det kan være at du har en stresset hverdag, for høje forventninger til dig selv, angst, et uvenskab, låste følelser, ubearbejdede hændelser, sorg, depression. Listen er lang… Det skal dog siges, at det psykologiske perspektiv i kropsterapien kræver en psykologisk intervention, hvor mentaliseringen af en given problemstilling som uforløst sorg, traume, angst, depression mm. er vigtigt for at kunne integrere det liggende materiale i kroppen. 

Kropsterapien arbejder med hele kroppen. Det betyder at kommer du med ondt i nakke og skuldre, vil jeg også undersøge om du har spændinger i baller og lår. Samtidig vil jeg være opmærksom på din vejrtrækning. Din vejrtrækning har stor betydning for at forløse spændinger. Har du mon oplevet at det kan være besværligt at trække vejret ordentligt, når du har ondt eller noget sidder fast.

Sammen vil vi arbejde på at komme de besværligheder til livs.

Kropsterapi i praksis

Kernen i kropsterapi er at stabilisere og centrere kroppen, således at du som klient er i ro og føler dig tryg. Den smerte eller problematik du oplever, sidder ikke nødvendigvis det samme sted som dér, hvor smerten er. Symptombehandling er derfor ikke fyldestgørende – vi skal have hele kroppen med. 

Kropsbehandlingen hjælper dig med at frigøre fysiske og psykiske spændinger. Således aktiveres din krop og bliver i stand til bedre at helbrede sig selv.

Hos Sentido undersøger vi sammen, hvad der er på spil i netop din krop. Mange mærker efter første eller anden behandling  plads i kroppen, lethed og ro. 

Menneskets følelser og konflikter afspejler sig i kroppen. 

De ting vi oplever  – både negative/positive ting, følelser og erfaringer bliver lagret i vores kroppe. Uforløste konflikter, anspændthed, stress og traumer kan sætte sig i kroppen. 

De kan give fysiske blokeringer og skabe ubalance.  Kroppens muskulaturer og organer kan være påvirket af dette, hvilket på sigt ofte medfører smerter og/eller skavanker.

Kropsterapi i praksis

Det kan sætte sig som muskulære spændinger, i åndedrættet eller i din kropsholdning.

Det spændingsmønster, som ligger i kroppen kan ses som et redskab til at forstå og se din historie.

En kropsbehandling er ikke en almindelig massage. Kropsterapi er ikke “det skal gøre ondt før det gør godt”. Som kropsterapeut kigger jeg på: Hvordan har din krop det, hvad er den og du klar til og hvad har i brug for hjælp til.

Kropsterapi er en behandlingsform som kan gå i mange retninger alt efter ønske eller formål.

Den kropsterapeutiske behandlingsform adskiller sig fra andre behandlinger ved at arbejde i dybden med hele kroppens tilstand  Der kan være følelsesmæssige forbindelser til feks. anspændte steder i kroppen. Det er ikke sikker at vi ved hvilke følelser det er eller hvad de har af betydning. Her er igen mentaliseringen vigtig for at kunne arbejde og integrere de evt. følelsesmæssige sansninger. Det at arbejde med kroppen, og arbejde med at være opmærksom på sin krop og registrere, er et af de bedste redskaber til forandring. Der er enkelte undtagelser her, hvor forhøjet fokus på kropslig sansning kan forværre, det kan feks. være sygdomsangst. 

Det er vigtigt at understrege, at ingen reaktion eller følelse er forkert. Der skabes, i den kropsterapeutiske behandling, et rum for tillid og nærvær hvor kroppen er i centrum og du kan være dig. 

Åndedrættet og kropsterapi

Fokus på åndedrættet har stor betydning. Åndedrættet er med til at forene det fysiske og psykiske i kroppen. Der er mange måder at trække vejret på, og du bliver guidet under behandlingen. Ved at bruge de forskellige åndedrætsteknikker, kan man komme dybere ind i spændinger, dybere ind i ro og derved skabe centrering og åbning energisystemet.

Hvis du f.eks. er stresset bliver din vejrtrækning overfladisk – dvs. åndedrættet sidder i brystkassen og halsen. Dette medvirker til at, din krop og hjerne anstrenger sig. Når der ikke er tilstrækkeligt med ilt kan du opleve at der opstår hovedpine, du er ked,  udmattet, træt osv.

Du vil opleve, at du med den rette vejrtrækning kommer nærmere en fri og glad krop med kropsterapi

Du er altid velkommen til at ringe og få en uforpligtende samtale – så finder vi ud af det sammen.

Du kan ringe til mig på +45 24840965

Eller du kan kontakte mig via min kontaktformular her

Jeg holder til i indre by København.