Hvad er kropsterapi

Hvad er kropsterapi

Kropsterapi er en behandlingsform, som arbejder med åndedrættet, kroppens meridianbaner (energisystem) samt afspænding af muskler og nervesystem. Kropsterapi hos mig er et samarbejde om, at behandlingen skal være rar og tryg for dig. Mine behandlinger er meget rolige og blide, og handler primært om, at genfinde ro.

Din krop vil altid sende dig signaler og forsøge at fange din opmærksomhed. Du har måske oplevet, at mærke åndenød og hjertebanken i en lidt tilspidset situation, som feks. eksamen eller i en konflikt? Sådan sender din krop hele tiden beskeder ud til dig om, hvad der sker i kroppen. Det kan komme til udtryk på mange måder. Det kan være hovedpine, fordøjelsesproblemer, smerter, angstfølelse, svimmelhed, stivhed i kroppen, mundtørhed, tankemylder, dårlig søvn, sukkertrang osv.

Kropsterapi hos mig er en kombination af:

  • Zonepunkter på fødderne
  • Meridianmassage – blide trykt og hold på kroppens energibaner/punkter
  • Afspænding af muskler i form af stræk, blid massage og tryk
  • Pulserende massagebruger jeg meget sjældent da dette er med til, at aktivere kroppen og det er sjældent nødvendigt for en krop at blive yderligere aktiveret.
  • Åndedrætsteknikker – hjælp til at genfinde dit gode, dybe og behagelige åndedræt
  • Udelukkende fokus på kroppen – dvs. jeg ikke går ind i psykologiske problemstillinger da jeg mener dette høre sig til og bedst kan omfavnes af en psykolog.

 

Det psykologiske perspektiv i kropsterapien kræver en psykologisk intervention, hvor mentaliseringen af en given problemstilling som uforløst sorg, traume, angst, depression mm. er vigtigt for at kunne integrere det liggende materiale i kroppen. Her henviser jeg altid klienten til psykolog, for at denne kan hjælpe med mentaliseringsprocessen, da jeg udelukkende arbejder med det fysiske.


I mine kropsbehandlinger arbejder jeg med hele kroppen. Det betyder at kommer du med ondt i nakke og skuldre, vil jeg også undersøge om du har spændinger i feks. baller og lår. Samtidig vil jeg være opmærksom på din vejrtrækning, da vejrtrækning har stor betydning for at kunne forløse spændinger. Har du mon oplevet at det kan være besværligt at trække vejret ordentligt, når du har ondt eller noget sidder fast?

Sammen vil vi arbejde på at komme de besværligheder til livs.

Kropsterapi i praksis

Kernen i mine kropsbehandlinger er, at stabilisere og centrere kroppen, således at du som klient er i ro og føler dig tryg. Den smerte eller problematik du oplever, sidder ikke nødvendigvis det samme sted som dér, hvor smerten er. Symptombehandling er derfor ikke fyldestgørende – vi skal have hele kroppen med.

Kropsbehandlingen hjælper dig med, at frigøre fysiske og psykiske spændinger via den beroligende effekt fra behandlingen og du vil opleve at være  i en mere rolig og stabil tilstand.

Hos Sentido undersøger vi sammen, hvad der er på spil i netop din krop. Mange mærker efter første eller anden behandling mere  plads i kroppen, lethed og ro.

Menneskets følelser og konflikter afspejler sig i kroppen.

De ting vi oplever  – både negative/positive  følelser og erfaringer bliver lagret i vores kroppe. Uforløste konflikter, anspændthed, stress og traumer kan sætte sig i kroppen, men således sker kroppen også glæde, tryghed og varme følelser.

Fysiske blokeringer og ubalance i kroppens muskulaturer, organer og nervesystem påvirkes når kroppen møder belastning, dette kan på kort og længere sigt  medfører smerter, ubehag, stressog angstfølelse, tankemylder, skavanker osv.

Det spændingsmønster som ligger i kroppen, ser jeg som et redskab til at forstå hvordan jeg kan hjælpe din krop til, at skifte til en mere afslappet og stabil tilstand samt hjælpe dit system med at slippe gamle og uhensigtsmæssige spændingsmønstre.

Kropsterapi er en behandlingsform som kan gå i mange retninger alt efter ønske eller formål.

Den kropsterapeutiske behandlingsform adskiller sig fra andre behandlinger ved at arbejde i dybden med hele kroppens tilstand. Der kan være følelsesmæssige forbindelser til feks. anspændte steder i kroppen. Det er ikke sikker at vi ved hvilke følelser det er eller hvad de har af betydning. Her er igen mentaliseringen vigtig for at kunne arbejde og integrere de evt. følelsesmæssige sansninger.

En af de bedste redskaber til forandring er, at træne opmærksomheden om din krop. Det er med til at skabe indsigt og forståelse så du opnår større bevidsthed og forudsætning for, at blive et roligt og stabilt sted i dig selv – Det at komme tilbage ind i sig selv eller skifte tilstand.

Der er enkelte undtagelser her, hvor forhøjet fokus på kropslig sansning kan forværre tilstanden, det kan feks. være sygdomsangst. Der vil jeg arbejde med en anden tilgang.

Det er vigtigt at understrege, at ingen reaktion eller følelse er forkert. Der skabes, i min behandling, et rum for tillid og nærvær hvor kroppen er i centrum og du kan være dig.

Åndedrættet og kropsterapi

Fokus på åndedrættet har stor betydning. Åndedrættet er med til at forene det fysiske og psykiske i kroppen. Der er mange måder at trække vejret på, og du bliver guidet under behandlingen. Ved at bruge de forskellige åndedrætsteknikker, kan man komme dybere ind i spændinger, dybere ind i ro og derved skabe centrering og åbning energisystemet.

Hvis du f.eks. er stresset bliver din vejrtrækning overfladisk – dvs. åndedrættet sidder i brystkassen og halsen. Dette medvirker til at, din krop og hjerne anstrenger sig. Når der ikke er tilstrækkeligt med ilt kan du opleve at der opstår hovedpine, du er ked,  udmattet, træt osv.

Du vil opleve, at du med den rette vejrtrækning kommer nærmere en fri og glad krop

Du er altid velkommen til at ringe og få en uforpligtende samtale – så finder vi ud af det sammen.

Du kan kontakte mig på +45 24840965 eller på hej@sentidokropsterapi.dk

Jeg holder til på Nørrebrogade 35 kl. th i Fredericia.