kropsterapi mod angst

Kropsterapi og angst. Sessionen varer 75 min. inkl. omklædning og indledende samtale.

Angst kan komme til udtryk på mange måder, både i kroppen og i tankerne. Derfor er det vigtigt at kortlægge hvordan du oplever angsten, så vi kan arbejde med den. Jeg ville aldrig bede dig om at gå ind i din angst og mærke den, men derimod beskrive den så jeg ved hvordan jeg kan gribe det an.

Jeg arbejder roligt og langsomt i behandlingen for at hjælpe kroppen til, at sætte tempoet ned. Angst gør kroppen mere vågen og opmærksom, så det er vigtigt den lære at berolige sig selv. Mine behandlinger hjælper kroppen til at navigere i hvor den skal gå hen netop for at berolige sig.

 

Er der tale om sygdomsangst er det én måde at arbejde på, er det generaliseret angst er det en anden måde osv. Forløbet bliver altid skræddersyet til dig.

Det er vigtigt at sige, at angst kan føles i både tanker og krop og det er individuelt hvor og hvordan den mærkes.

 

Når angst overtager er der stadig en vej ud.

I et forløb hos mig lærer du at skifte i tilstande. Du får redskaber til, at kunne stille dig mere på afstand af det som foregår i krop og tanker, for så på den måde at skifte over i en mere rolig og stabil tilstand, også når angsten er aktiv.     

Hvad sker der i kroppen

Kroppen glemmer ikke oplevelser, følelser og tanker. Der kan være gamle tankemønstre, gamle oplevelser eller noget nyt som får angsten til at dukke op. Vi er ikke altid bevidste om, hvad det er som trigger angsten og hvorfor den dukker op. 

Hos mig er det ikke altid så vigtigt at finde ud af hvorfor, men mere hvordan du kan arbejde med den og hvordan du kan få et godt liv med den. Vi kan ikke få angsten til at forsvinde for evigt, ligesom traumer og minder ligger de derinde et sted som på en server.

Det jeg kan hjælpe dig med er, at programmere den server til, at finde andre udveje end angst. Angsten er en naturlig del af vores nervesystem, som har været til stor hjælp i farlige situationer hvor vi skal overleve, altså vores krypdyrshjerne står for den her del, og den kan vi ikke klippe ud.

Min tidligere samarbejdspartner forklarer ret godt om angst, krop og tanker her: https://www.psykologpernille.dk/angst/

Medicin til angst og kropsterapi

Det skal siges at du sagtens kan være medicineret for din angst under en kropsbehandling. Medicin kan være guld værd når din hjerne er ked af det. Kropsterapi hjælper kroppen med at opretholde den naturlige gode balance i systemet. De to kan sagtens gå hånd i hånd.

Min egen angst og kropsbehandling

“Jeg har selv haft fysiske symptomer på angst. Hjertebanken, svimmelhed og en diffus tåge liggende over hovedet. Jeg gik til alle mulige læger for at finde ud af hvad det kunne være. Efter mange lægebesøg kom jeg til en øre, næse hals læge. Han sagde “Har du overvejet om du har stress?” Jeg har haft stress før men kunne ikke genkende disse symptomer.

Jeg startede i mesterlære som kropsterapeut da jeg havde disse angst symptomer. Jeg fik masser af behandlinger, og kunne konkluderer at mit system var stresset. Jeg havde stress. Det satte mit system i ubalance. Jeg kunne efter nogle behandlinger mærke, at det faktisk VAR en ubalance ( selvom jeg synes jeg havde styr på det hele).

Jeg kan stadig få symptomerne idag, men nu ved jeg hvad det handler om. Jeg oplever det når jeg arbejder alt for meget, eller når der er svære føleslser i spil. Så ved jeg at jeg skal have fokus på min vejrtrækning og sætte tempoet ned og gøre noget som jeg holder af eller kan lide”

Kontakt mig og få hjælp til, at håndtere din angst

Har du sprøgsmål eller tvivl kan du ringe på:  +45 24840965 eller skrive på: hej@sentidokropsterapi.dk

Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig med at blive fri og fuld af styrke og overskud.