Afspænding

Afspændingsbehandling.  Sessionen varer 50 min. inkl. omklædning og indledende samtale.

Afspændingsbehandling kan bruges ved f.eks. søvnbesvær, ømme muskler/led, stress, angst, tankemylder, uro og spændingshovedpine.

Overbelastninger, følelsesmæssigt eller fysisk er den hyppigste årsag til, at have en overspændt krop/psyke.

Det er forskelligt hvordan vi oplever overbelastning, men som de fleste nok kender er symptomer som svimmelhed, overfladisk åndedræt, hovedpine, udmattelse, negative tanker og tankemylder blandt symptomerne.

Det jeg typisk møder i en afspænding er udfordringer som stress, dårlig arbejdsstilling, ringe søvn, kropsholdning og ømhed i kroppen. 

Stress er en hyppig årsag til spændinger – kroppen og hjernen er kommet på overarbejde. Det udmatter, og kroppen hungrer efter ro, hvile og mentalt frihed, men det kan være svært selv at skabe. Næsten umærkeligt kan skuldrene spænde op, åndedrættet blive overfladisk og tankerne mere hektiske, og så kan en selvforstærkende stress-tilstand starte. 

Når vi spænder op, måske uden at bemærke det, er kroppen hele tiden på overarbejde. Med dette overarbejde kan vi opleve spændingshovedpine og smerter måske med ubehag forskellige steder i kroppen. En stor del har i tide og utide ubehagelige og måske endda smertelige muskelspændinger. Og så kan det være svært at falde ned og tilbage til en rolig og afspændt tilstand. 

Afspændings-behandlingen har fokus på regulering af nervesystemet via blide tryk, mild massage og rolig afspænding af ansigt, kranie og nakke. 

Det eneste du skal er at nyde behandlingen, trække vejret og fastholde det fokus når du går fra behandlingen. Nyde at du tjekkede ind med dig selv, afslappet, afstresset og afspændt. 

Vær opmærksom på at væskeunderskud kan give kvalme, hovedpine og svimmelhed. Opstår det, drikker du noget vand og hviler dig. Lyt til din krop efter en behandling, tag det roligt og giv dig selv så vidt muligt plads til det du har brug for. Tag fri, spis en is, gå en tur.


Har du spørgsmål, tvivl eller andet kan du ringe til mig på +45 24 84 09 65 eller skrive på hej@sentidokropsterapi.dk